tisdag 24 juni 2014

Så lyckas du bäst med din grillade fläskkarré!

Härlig skörd!

Härliga tider nu när vi kan börja skörda grönsaker igen! Till söndagens grillmiddag blev det egenodlat på tallriken i form av färskpotatis, gul lök, vit lök och morötter. Till detta grillade vi fläskkarré.

Karré är faktiskt något av det godaste som finns att grilla tycker jag, det gäller bara att grilla på rätt sätt och att marinera/glaza på rätt sätt. Jag brukar torrubba min fläskkarré med Adams rib rub, helst dagen innan men i alla fall från morgonen, mycket kryddor ska det vara och viktigt att gnugga in dem riktigt noga.

Sedan när dem ska grillas så ska grillen och gallret vara varmt, på med skivorna och börja grilla, glaza med en god glaze i samband med att du vänder köttet. Vänd gärna flera gånger och låt inte den gå för länge, karrén får inte bli torr. Snabbt ska det gå :-)

Till köttet och grönsakerna gjorde jag en sås på hälften creme fraiche, hälften grekisk yoghurt, smaksatte med kräm av soltorkade tomater, salt och peppar.

 
 



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar