torsdag 24 april 2014

Pannacotta med romäpplebitar

pannacotta med romäpplebitar

Den här goda efterrätten bjöd jag på i söndags när vi hade kompisar över på middag. Kanske något till fredagsmyset. Äpplebitarna som ligger på toppen är smaksatta med rom och själva pannacottan är en lchf-variant, dvs inget socker ;-) Det behövs verkligen inte! Så här gjorde jag:

Ingredienser för 4 portioner
4 dl grädde
2 gelatinblad
½ vaniljstång
en hel kanelstång
1 grönt äpple
½ vanlijstång
1 dl vatten
4 tsk rom

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten och låt stå ca 5 min. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna ur den ena halvan, lägg tillsammans med grädden och kanelstången i en kastrull, både frön och stång. Koka upp och låt sjuda några minuter.

Krama ur gelatinbladen och tillsätt till grädden, rör om tills den löst upp sig. Sila blandningen ner i 4 små formar och ställ in i kylen minst 2 timmar.

Skala äpplet och skär ner i små bitar. Skrapa ur fröna ur resterande vaniljstång och lägg i en kastrull tillsammans med äpplet och stången. Tillsätt vattnet och koka upp. Låt sjuda tills vätskan försvunnit. Tillsätt romen och blanda runt. Ställ svalt till servering.

Fördela sedan äpplebitarna över pannacottan och njut!

pannacotta


Recept från lchfgourmet.se




2 kommentarer :

  1. Mums! Det ska jag testa vid tillfälle. Rom och äpplen lät spännande och gott. :-)

    SvaraRadera
  2. Men hur gott låter inte dessa då, romäpplena känns som ett fräsch tillbehör.

    SvaraRadera