måndag 17 februari 2014

LCHF hamburgerbröd

Idag kändes det faktiskt som att våren är på väg. När jag åkte hem ifrån jobbet så var det 6 grader och solen sken från klarblå himmel. Kikar man runt i rabatterna så börjar krokusarna kika fram. Samma härliga känsla varje år när man känner och ser att ljuset är på väg tillbaka :-)

lchf hamburgerbröd
Lammhamburgare med guacamole, sallad, ost och tomat.

Igår var det riktigt regn och rusk så det är verkligen stora kontraster. Maten igår bestod av lammhamburgare med egengjorda hamburgerbröd för mig, de andra åt vanliga hamburgerbröd. Det gick supersnabbt och smidigt och vad goda dem blev. Passar givetvis som vanliga bröd också. Receptet hittade jag på Tasteline. Så här gjorde jag:

Ingredienser till 5 stora bröd
50 g smör
6 ägg
1½ dl vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
sesamfrön att strö på toppen

Sätt ugnen på 190 grader.

Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggen luftiga och fina i tex en Kitchen Aid. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i smöret och vattnet i äggen och blanda väl.

Häll i de torra ingredienserna och rör runt. Låt stå och svälla i ca 15 min.

Forma 5 eller 6 st bullar som du lägger på bakplåtspapper på en bakplåt. Tryck till de som de är ca 1 cm höga. Strö över sesamfrön och kör in i ugnen på 20-25 min.

Låt svalna på galler och använd sedan som hamburgerbröd.

2 kommentarer :

  1. Verkligen underbart med ljuset dagar som idag. Ljust både före och efter jobbet. Underbart!

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott och fräscht ut! Vårkramar från Finland

    SvaraRadera