fredag 31 januari 2014

Kycklinggratäng med smakrik krämig sås

kycklinggratäng

Den här rätten bara måste du testa! Så lätt att tillaga men så otroligt god. Att kombinera sambal oelek med mango chutney är så himla gott, det blir en lagom stark smak men otroligt smakrik. Du kan ta vilka grönsaker du vill, jag valde de jag hade hemma helt enkelt. Så här gör man:

Ingredienser
1 kg kycklingfilé
1 röd lök
1 röd paprika
en bit squash
en bit aubergine
några körsbärstomater
några champinjoner
fett att steka i
2 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost med ört- och vitlökssmak
3 dl vispgrädde
1 msk sambal oelek
2-3 msk mango chutney
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela varje kycklingfilé i tre lika stora delar, bryn i smör eller olivolja i en stekpanna, salta och peppra och lägg sedan över i en ugnsform.

Skiva ner alla grönsakerna utan tomaterna och stek på i stekpannan, häll över kycklingen.

Blanda ihop grädde, creme fraiche, philadelphiaost, samba och mang chutney i en kastrull, låt koka upp och häll sedan över kycklingen och grönsakerna.

Dela körsbärstomaterna på mitten och fördela över formen. In i ugnen ca 25 min. Servera med blomkålsris eller vanligt ris om du äter det.

kycklinggratäng med blomkålsris

Fredag idag, skönt va? Ikväll blir det att tillaga något som jag tycker är himla gott men som jag bara köpt färdiglagat förut, hoppas jag lyckas och att det blir bra, återkommer såklart med resultatet. Trevlig fredag på er!

5 kommentarer :

  1. GOTT, GOTT - jag älskar krämiga gratänger!!!
    Glad fredag önskar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. De här ingredienserna har jag hemma, så detta recept blir till lördag kväll och våra gäster.
    Det vattnas redan i gommen, *fniss*
    Eva

    SvaraRadera