lördag 18 januari 2014

Chili- och örtkryddade lammracks

lammracks

Ja, ni får ursäkta språket men jäklar vad goda dessa lammracksen blev ;-) Köper man rätt sorts lammkött så blir det himla gott tycker jag, det är inte alla delar som är goda dock men racksen kan ju inte bli fel :-) Så här tillagade jag mina:

Ingredienser
lammracks
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
1 msk torkad timjan
1 dl olivolja
salt och peppar

Häll olivoljan i en skål. Hacka chilin och rosmarinen och lägg i skålen, pressa i vitlöksklyftorna och krydda med timjan, salt och peppar.

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg lammracksen i en ugnsform, smeta in oljeblandningen över hela biten. Låt gärna ligga och marinera i kylskåpet någon timme, ta ut i god tid innan så köttet blir rumstempererat.

Dela gärna rackset i två bitar om den är stor. Bryn i olivolja i en stekpanna så den får fin färg runt om. Lägg köttet i ugnsformen igen och sätt i en köttermometer. In i ugnen tills termometern visar 55 grader för rare.

Ta ut köttet och låt vila i aluminiumfolie i 10 min. Skär upp i skivor och njut!!

lammracks

3 kommentarer :

  1. Alltså, det ser verkligen helt fantastiskt gott ut, fotona är riktigt fina! Och visst är lammracks smaskigt, vi är väldigt förtjusta i lamm och äter det gärna.

    SvaraRadera
  2. Vilka inspirerande recept du bjuder på. Tack!

    SvaraRadera