tisdag 3 december 2013

Min lite nyttigare fikonmarmelad

fikonmarmelad

Nu börjar det bakas och julstökas ute i stugorna märker jag ;-) Till helgen blir det nog lite mer julbak för min del, jag måste ju bara göra en Rocky road i år igen, det är ju så himla gott. Får dock anpassa den lite detta året så jag också kan äta litegrann. Med anpassa menar jag ju givetvis att försöka ersätta allt socker med något annat såsom tex sukrin gold som jag använde för första gången i söndags. Sukrin gold är ett bra alternativ för brunt socker så det använde jag mig av när jag skulle göra min goda fikonmarmelad. Så här gjorde jag:

Ingredienser
250 g torkade fikon (helst ekologiska)
3 dl vatten
2 dl sukrin gold (eller råsocker om du äter det)
1 msk citronsaft
en nypa vaniljpulver
1 tsk kanel

Börja med att blötlägga fikonen över natten. Hacka fikonen fint. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet och sukrin gold. Låt koka upp och koka livligt i ca 25 min.

Tillsätt citronsaft, vanliljpulver och kanel och blanda runt. Häll upp i en väl rengjord burk.

Avnjut tex med en god bit ost, så gott!

fikonmarmelad

2 kommentarer :