lördag 30 juni 2012

Mannerströms Skagentoast

mannerströms skagentoast

Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt! Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt. Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Så här gör man:

Ingredienser för 4 port
1 kg färska räkor
1½ dl majonäs (gärna hemmagjord)
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 knippe finskuren dill
½ finhackad rödlök
1 bunt finskuren gräslök
salt och peppar
4 skivor bröd, vi använde Kung Markattas rågbröd

Garnering
Löjrom
Dill
Salladsblad

Skala räkorna.
Blanda majonäs, creme fraiche och senap  med dill, rödlök och gräslök, salta och peppra. Blanda i räkorna.

Lägg ett salladsblad på brödskivan och lägg sedan upp röran, garnera med löjrom och några dillkvistar.

mannerströms skagentoast

2 kommentarer :

  1. Mums!

    Lite roligt: Kung Markatta ligger här i Örebro. De har mycket bra ekologiskt och kravmärkt. :-)

    SvaraRadera