måndag 23 januari 2012

Godaste ugnsrostade potatisen

Ugnsrostad potatis är verkligen jättegott. För det mesta gör jag potatisklyftor som jag kryddar med herbes de provence, pressad vitlök, massor med olivolja, salt och peppar. Direkt in i ugnen på 200 grader ca 35 min.

Har dock testat att koka potatisen en stund först och sedan slänga in den i ugnen, det blir verkligen riktigt gott. Skala potatisen och dela den i två delar. Koka i saltat vatten ca 7 min. Häll av vattnet och låt ånga av. Lägg ner potatisarna i en ugnsform och krydda på samma sätt som ovan. In i ugnen på 200 grader ca 35-40 min. Höj gärna värmen på slutet så att potatisen får fin rostad färg. Skillnaden här är att potatisen blir mjuk och god på insidan och utsidan blir väldigt krispigt, knaprig och alldeles alldeles underbar ;-)

2 kommentarer :

  1. Den senare varianten kallades "restaurangpotatis" när jag växte upp!

    SvaraRadera
  2. Vilken bra tips tack. Det ska jag prova.

    SvaraRadera