Klassiskt inlagd sill - ett "Skicka vidare" recept


Som jag berättat om tidigare så är jag med i en receptlek som heter "Skicka vidare". Idag var det dags för mig att göra receptet som jag fått från Rebecca, inlagd sill. Passar ju alldeles utmärkt med tanke på vilken högtid vi har framför oss ;-)
Så här lyder receptet:

Ingredienser till lagen:
1 1/4 dl ättika (12%)
2½ dl vatten
4 dl socker
½ msk krossad kryddpeppar
2 lagerblad
2 kryddnejlikor

Övriga ingredienser:
2 morötter
1 röd lök
½ purjolök
2 burkar inläggningssill

Börja med att blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning ställ sedan att svalna.

Skiva morötter, lök och purjolök. Dela sillen i mindre bitar. Varva sill och grönsakerna i en glasburk. Häll över lagen och låt stå i 2 dygn.

Jag gjorde sillen idag så tyvärr har jag inte smakat på den ännu men jag är övertygad om att den är jättegod!

Nu ska jag alltså skicka ett recept vidare till nästa i gänget och det är Österlenmamman. Håll utkik på hennes blogg efter mitt recept!

Kommentarer

  1. Vad kul att du redan hunnit prova! :) Låt den inte stå för länge bara, den är godast när man äter den rätt snart efter den är "klar". :)

    Trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  2. Oj va snabba ni är! Super!!! :) Ser gott ut iaf...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar