torsdag 10 mars 2011

Tomatrisoni


Du har väl testat risoni? Om inte så gör det. Risoni är en pastasort men den ser ut som ris. Passar perfekt till sallad och passade även perfekt till helgens fläskkarréstek.

Ingredienser till ca 4 portioner
250 g risoni (½ pkt)
olivolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk Mutti körsbärstomater
torkad oregano
salt och peppar
vatten
parmesanost

Skiva de gula lökarna och vitlökarna. Fräs löken i olivolja i en kastrull tills den blivit mjuk. Rör i risonin och fräs några minuter. Rör sedan ner tomaterna, salta och peppar och torkad oregano. Häll på vatten så det täcker risonin. Låt koka till risonin blivit mjuk ca 12 minuter. Riv över rikligt med parmesanost och servera.
Supergod fläskkarré späckad med sardeller, vitlök och rosmarin.

2 kommentarer :

  1. Hej
    Vilken intressant blogg mycket god mat m.m Jag kommer glatt att följa dig och få tips på recept

    SvaraRadera
  2. Vet aldrig riktigt vad jag ska göra med risoni. Detta ser ju supersmarrigt ut. Fuskrisotto kanske man kan kalla det?!:)

    SvaraRadera