Cannellinigratäng


Den här cannellinigratängen passar perfekt som tillbehör till tex fläskkarrén jag skrev om igår. Härliga smaker av purjolöken och tomaterna och gillar man inte cannelonibönor så går det förstås bra med några andra också. Receptet är från Jamie Oliver.

Ingredienser
3 st purjolökar
1 msk smör
1 kvist färsk timjan eller någon tesked torkad
1 burk krossade tomater
1 burk cannellinibönor
2 dl creme fraiche

Gör rent purjolökarna och skär i bitar, skölj dom i en sil och låt rinna av. Lägg i en smörklick i en kastrull och fräs timjan och purjolökarna försiktigt under lock, purjolöken ska bli mjuk utan att ta färg.

Tillsätt tomaterna och låt puttra i ett par minuter, tillsätt sedan bönorna. Vänd ner creme fraiche, salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Grädda i ugnen i 180 grader ca 40 minuter.

Kommentarer