Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås


Min sambo har "tjatat" om att jag ska göra en balsamicosås länge nu och när vi hade lite parmesanskinka och kyckling över så tyckte jag att det kunde passa att göra den såsen till. Jag tillagade kycklingen och dom ugnsrostade grönsakerna och sambon fick själv göra såsen vilket han gjorde galant :-)Jisses vad gott det blev! Gillar ni balsamvinäger och inte har testat såsen så gör det!

Ingredienser balsamicosås:
3 msk balsamvinäger
ca 4 dl rött vin
3 msk kalvfond
1,5-2 msk socker
1 msk maizena
2 msk smör

Smält sockret i en kastrull och tillsätt sedan vin, fond och balsamvinäger. Låt småkoka i ca 10 min. Blanda maizenan med lite vatten och blanda i såsen. Precis innan servering så blandar man i smöret.

Ingredienser parmalindad kycklingfilé:
kycklingfileér
parmaskinka
havssalt och svartpeppar
olivolja

Börja med att dela kycklingfileérna på längden, salta och peppra och bryn i olivolja eller smör några minuter. Ta upp och linda in dom i parmaskinka. Lägg dom i en ugssäker form, 200 grader i ca 20 min.

Ugnsrostade grönsaker:
ta dom grönsaker du har hemma, tex potatis, morötter, gul och röd lök, rödbetor, squash, paprika. Skiva och dela i mindre bitar, lägg i en ugnsform, ringla över mycket olivolja, havssalt och svartpeppar och någon örtkryddsblandning. Pressa över några vitlöksklyftor, in i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.

Servera ihop med ett glas rött och njut ;-)


Kommentarer

  1. Ojojoj, vad gott det där ser ut och låter! Nu blir jag sugen på att laga mat. Är inte bra på att göra såser, men det där kanske man ska prova?

    SvaraRadera
  2. Balsamicosås är verkligen en höjdare och passar till allt!

    SvaraRadera
  3. Tack för ett toppenrecept som förgyllde vårt fredagsmys!

    SvaraRadera
  4. Mimmi: kul att ni gillade det!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar