Medelhavsgryta med högrev


Vi köpte inte bara nötfärs på Björlanda Gård utan det blev också en jättefin bit med högrev. Högrev är ju perfekt att använda till grytor även om den behöver några timmar på sig att bli mör och fin. Den här grytan blev en variant på Stifadon som jag gjort tidigare. Riktigt härliga smaker blev det och med ett glas rött vin till så var det hela perfekt!

Ingredienser
1 kg högrev
smålökar av gul och röd lök, ca 7-8 st
4 st vitlöksklyftor
4 st stora soltorkade tomater
5 dl rödvin
1 köttbuljongtärning
2 st burkar krossade tomater
salt och peppar
franska örter
oregano
lagerblad (jag använde ca 4 st färska)
olivolja



Börja med att rensa köttet och skära i mindre bitar. Skala lök och dela i två delar. Hacka soltorkade tomater. Häll olja i en stor gryta och bryn löken någon minut, tillsätt köttet och soltorkade tomater, salta och peppra. Låt köttet få lite färg runt om.

Tillsätt pressad vitlök, buljong, rödvin, krossade tomater, lagerbladen och alla örter. Låt stå och småputtra minst 2 timmar, gärna längre.

Servera med ris och kanske någon kokt grönsak.

Kommentarer

  1. Nu gjorde du mig hungrig. Inte snällt, haha.

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig, långkokt röra. Känner smak och doft ända hit.
    Tack för kommentaren :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar