lördag 7 augusti 2010

Körsbärstomater i ugn


Nu blir det fler och fler tomater som blir mogna i mitt växthus. Dom små bruna körsbärstomaterna "Brown Berry" är väldigt goda. Nu när man börjar få tomater i överflöd så är det kul att göra olika saker med dom, inte bara ha dom som en ingrediens i en sallad. Att göra tomaterna i ugnen ger dom en fyllig och mycket god smak. Har du aldrig gjort det tidigare så testa!

Ingredienser
ett gäng körsbärstomater
olivolja
1 vitlökskyfta
flingsalt
svartpeppar
färsk timjan + torkad
1 tsk strösocker

Lägg tomaterna i en ugnsform. Häll över olivolja, flingsalt, svartpeppar, några kvistar färsk tomjan + lite torkad och socker. Blanda väl. In i ugnen på ca 170 grader i ca 1½ timme.



Denna gången blandade jag dom färdiga tomaterna med oliver och färsk basilika. Mycket gott!

3 kommentarer :

  1. Så underbart att kunna äta sina egna tomater! De ugnsbakade ser helt fantastiskt goda ut!

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiska tomater! Snacka om gröna fingrar:)

    SvaraRadera
  3. I lördags gjorde jag denna röra av tomater etc
    jättegott. Vi hade det till grillad kyckling.

    SvaraRadera