fredag 23 juli 2010

Tomatsallad med riktig färsk chorizokorv


Såg på Jamie Olivers program häromdagen när han var i Andalusien och blev inspirerad av hans tomatsallad som han gjorde med chorizo i. Detta måste testas tänkte jag! Och jag fick chansen rätt så snabbt. Häromdagen var vi i Saluhallen här i Göteborg och hittade riktigt fina råa chorizokorvar, när jag såg dom visste jag direkt vad jag skulle använda dom till. Så här gjorde jag:

Tomatsallad med chorizo
några tomater (tyvärr är ju inte mina egenodlade klara ännu)
1 gul färsk lök
flingsalt
olivolja
socker
chorizokorvar



Dela tomaterna i bitar och lägg i en skål. Häll över rätt så mycket flingsalt och även en nypa socker och låt stå en stund så dom börjar att "vattna av sig".

Skiva löken (använd hela löken, även det gröna) och lägg över tomaterna.

Dela korven i slantar och stek i lite olivolja. Stek inte för länge, dom får inte bli för "knapriga". Lägg korven ihop med tomaterna och skeda över den goda "såsen" som har blivit i pannan.

Servera ihop med tex en grillad köttbit.

Den här salladen blev riktigt god. Såsen som blir av den stekta korven sätter god smak på salladen. :-)

1 kommentar :

  1. Det missade jag! Kan tänka mig att det var gott! :-)

    SvaraRadera