lördag 8 maj 2010

Hamburgare med potatisklyftor


Fredagens middag bestod av hemlagade hamburgare med potatisklyftor.
Hamburgarna grillade jag förstås ute på grillen.Det svåraste med att göra egna hamburgare tycker jag är att hur stora jag än tycker att jag gör dom så krymper dom ihop på grillen. Någon som har något tips?

Ingredienser till ca 7 hamburgare:
750 g nötfärs
½ burk Santa Maria glaze (går förstås bra med någon grillolja också)
2 st vitlöksklyftor
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Häll färsen i en bunke och riv i vitlöken, tillsätt glazen och krydda med mycket salt och peppar. Blanda ihop, görs lättast med händerna. Låt gärna färsen stå och dra en stund innan du formar dom till hamburgare. Grilla!

Dressing:
100 g majonäs
100 g bostongurka
1 dl ketchup
½ hackad gul lök

Blanda ihop alla ingredienserna och vips så har du en kanongod hamburgerdressing.

Potatisklyftorna är enkla, skär i klyftor, lägg i en ugnsform, mycket olivolja, flingsalt och svartpeppar, pressa över två stycken vitlöksklyftor. In i ugnen på 175 grader ca 35 minuter, dom sista minutrarna kan man höja värmen för att få lite härligt krisp i klyftorna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar