torsdag 6 maj 2010

Enkel fiskgratäng


Den här fiskgratängen gjorde min sambo häromdagen. Den är rätt så enkel att göra men riktigt god! Denna gången använde vi oss av vanligt torskblock, förstås inte lika gott som färsk filé men duger absolut till vardagsmat.

Ingredienser:
1 pkt torsk
ca 2 dl skalade räkor
dill
1 morot
1 rödlök
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
saften och skalet från 1 citron
salt och peppar

Börja med att hacka moroten och rödlöken. Lägg det i botten på en ugnsform. Lägg över fisken, salta och peppra.

Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken och grädden, saften och det rivna skalet av citronen, dill och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i ca 200 grader ca 20 min. Häll över räkorna innan servering.

Servera med ris eller potatis och någon kokt grönsak.

2 kommentarer :

  1. Så himla gott det var! Men tog kräftstjärtar istället för räkor och en skvätt vitt i såsen!

    Mums!

    SvaraRadera
  2. Marie, kul att den uppskattades. Vitt vin passar förstås perfekt!

    SvaraRadera