onsdag 21 april 2010

Tortilla fyllda med bönsallad och fajitakryddad kyckling



Dom här härliga fyllda tortillabröden åt vi förra helgen. Perfekt som variation till tacosen på fredagarna. Bönsalladen blev väldigt god med pressad lime och alla goda kryddor i, fräscht! Kycklingen kryddade jag med fajita kryddmix.

Ingredienser för 4 personer:
4 st kycklingfileér
olja
1 röd lök
1 påse fajita kryddmix
1 dl vatten
tortillabröd

Bönsalladen:
ca 400 g svarta bönor
1 burk majs
1 röd hackad lök
körsbärstomater
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
½ dl olivolja
3 msk pressad lime
1 tsk spiskummin
salt och peppar

Blanda väl sköljda bönor med hackad lök, körsbärstomater i bitar, persilja. Blanda olivolja med lime, vitlök, spiskummin, salt och peppar. Häll oljan över bönröran och låt gärna stå en stund.


Skär kycklingen i mindre bitar och stek ihop med skivad röd lök i olivolja. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt puttra tills kycklingen är klar.

Värm tortillabröden och fyll med kycklingen och bönsalladen och gärna lite vanlig isbergsallad också.

Receptet har jag hittat på Coop men har ändrat litegrann i det.

1 kommentar :

  1. Härliga färger! Och väldigt gott lät det också, såklart.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera