söndag 18 april 2010

Grillat är godast


Härligt nu när grillsäsongen har kommit igång tycker jag. Igår grillade vi igen, denna gången blev det kycklingdelar i härlig marinad gjord på olivolja, vit balsamvinäger, rivet limeskal, salt, peppar, pressad vitlök och kryddblandningen "Heta Nätter" ifrån Änga Gård.

Till detta gjorde vi potatisklyftor i ugn tillsammans med gul och röd lök och morötter. Över detta ska det vara rikligt med pressad vitlök och olivolja, flingsalt, svartpeppar och herbes de provence.

Hade kvar en bit baguette så det blev vitlöksbröd till maten idag också.

Hittade ett väldigt gott rött ekologisk vin, Viñas del Vero Garnacha Syrah (nr 6921). Passade perfekt till den grillade maten.



Till kvällsmyset lyxade vi till det rejält, återkommer om det i ett senare inlägg..... ☺

4 kommentarer :

  1. Kul med rekomendation på ekologiskt vin - de duggar ju tyvärr ännu inte så tätt inom vinkännarvärlden! Underbart att grillen nu går varm var och varannan dag!

    SvaraRadera
  2. Alla de ekologiska vinerna vi smakat har varit jättegoda. De flesta har varit röda. Håller med - grillat är godast :-)

    SvaraRadera
  3. Hur sugen blev man inte på en smarrig grilltallrik. Ser mumsigt ut.

    SvaraRadera