måndag 12 april 2010

Grillad fläskkarré och kycklingdelar med couscoussallad och tzatziki


I lördags var det grilldags igen! Denna gången blev det fina fläskkarrébitar och kycklingdelar. Jag marinerade köttet i en god marinad bestående av olivolja, vit balsamvinäger, pressad vitlök, salt, peppar och kryddblandningen "Heta Nätter" ifrån Änga Gård.

Kycklingen marinerade jag i ungefär samma fast jag lade till rivet citronskal och så tog jag en örtagårdsblandning istället.

Couscoussalladen bestod av couscous, tomat, gurka, rödlök och färsk basilika. Över detta hällde jag en dressing bestående av olivolja, pressad citron, salt och peppar.



Till detta serverades det Tzatziki och grillad majskolv.

Allt var jättegott men kycklingen var nog det som blev allra bäst. Mycket god smak av citronen!!



Härligt när grillsäsongen börjar. Nu längtar man bara efter färskpotatisen också så är allt perfekt! :-)

6 kommentarer :

  1. illat med couscoussallad, hjälp vad gott! och somrigt!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Gud så jag längtar efter en grillad köttbit! Måste ta och plocka fram grillen snart tror jag!!

    SvaraRadera
  3. Verkar som alla grillade i helgen. Det är ju såå gott!

    SvaraRadera
  4. Var hungrig innan och nu är jag ännu mera hungrig hihi...Det ser jättegott ut/ Kram Anne

    SvaraRadera
  5. Kan bara instämma. Så härligt att grillsäsongen är här.

    SvaraRadera
  6. Jösses vad gott det ser ut! Vi har tyvärr inte haft grillpremiär ännu...men snart så...

    SvaraRadera