Prinsesstårta



Till söndagens kalas serverades det också en tårta, en egengjord prinsesstårta. Jag lyckades bra med ingredienserna och smaken blev perfekt, själva dekorationen av tårtan blev dock inte så bra, inte min starka sida får jag säga ☺. Men det gör ju inte så mycket.... Jag köpte ett färdigt marsipanlock men resten gjorde jag själv.

Ingredienser till tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smöra och bröa en 24 cm springform. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Rör i övriga ingredienser och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 40 min.

Ingredienser till första fyllningen (hallonmousse):
3 dl vispad grädde
300 g tinade hallon
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en bunke.


Ingredienser till andra fyllningen (vaniljkrämen):
1 vaniljstång
2 msk socker
2 äggulor
1 1/4 dl vispgrädde

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa socker och äggulor vitt och poröst. Tillsätt vaniljkornen. Vispa grädden och tillsätt den.



Övriga ingredienser:
Marsipanlock, florsocker och övriga dekorationer.

Dela tårtbotten i tre delar, bred hallonmoussen på första delen, lägg på den andra botten, bred på vaniljkrämen och lägg på toppen. Vispa ca 5 dl grädde och fördela över hela kakan, det ska vara som en kulle längst upp.



Lägg över marsipanlocket och dekorera!

Kommentarer

Skicka en kommentar