måndag 22 mars 2010

Pizza med tunn botten


Igår fick jag till pizzan väldigt bra tycker jag. Tunn och krispig precis som jag vill ha den. Degen gjorde jag efter Leila´s recept och jag tyckte faktiskt att det var lite bättre än det receptet jag använt mig av tidigare. På pizzan hade vi tomatsås, röd lök i skivor, getost, parmaskinka, tomatskivor, buffelmozzarella och ruccola. Mozzarellan la jag på efter halva tiden i ugnen eftersom den annars lätt vattnar sig.

Har du en pizzasten så lägg in den i ugnen på 200 grader en timme innan pizzan ska in.


Degen gjorde jag så här (räcker till 4 runda pizzor):
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
ca 8 dl vetemjöl special

Blanda jäst, socker, salt, olivolja och vatten. Tillstt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.



Lås jäsa under bakduk i c 25 minuter.

Dela degen i fyra delar om du vill ha 4 rätt så små pizzor. Kavla ut, gärna så tunt som det går.

Fyll pizzan med det innehållet du vill ha. Vänta med mozzarellan. In i ugnen ca 6 minuter, ta ut och lägg på mozzarellan, in i ugnen ytterligare ca 6 minuter.



Strö över ruccola innan servering.

Denna blev riktigt, riktigt god tycker jag! Testa!

2 kommentarer :

  1. Ser jättesmarrigt ut!
    Jag har startar en bloggutmaning på min blogg som jag tänkte bjuda in dig till, du kan läsa mer om den här: http://malins-mat.blogspot.com/p/bloggutmaningen-vardagsfavoriter.html
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  2. Väldigt fin bild på pizzan också. Jag blev vansinnessugen och klockan är halv åtta på morgonen??!!
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera