onsdag 3 mars 2010

Lax och räkwok



Jag fick en ny wokpanna när jag fyllde år. Märket heter Typhoon och den är gjord av kolstål och tål hög värme bra. Den blir snabbt varm och det var jättelätt att woka i den. Jättestor skillnad mot min gamla wok som var en billig sak ifrån Ikea.

Jag invigde den genom att göra en lax och räkwok med kokosmjöl och grönsaker. Blev riktigt gott!

Ingredienser för ca 5 port:
ca 300 g laxfilé
2 dl skalade räkor
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten bit vitkål
ostronsås
fisksås
1 burk kokosmjölk
röd currypasta
salt
olja

Skär laxen i mindre bitar. Skär upp alla grönsaker i bitar, skiva den gula löken och hacka vitlöken.

Börja med att hälla olja i woken och värm upp. Tillsätt först löken och sedan paprikan och vitkålen. Woka några minuter, viktigt att röra om med jämna mellanrum. Tillsätt currypasta efter smak och låt den bryna med litegrann.



Tillsätt kokosmjölken, ostronsåsen och fisksåsen. Svårt att säga exakta mängder men ca 2 msk ostronsås och 1 tsk fisksås. Salta laxen och tillsätt den och koka ca 5 min. Det sista du gör är att hälla över räkorna.



Servera med ris.

Till helgen blir det ytterligare en wokomgång fast denna gången med lövbiff och grön currypasta!!

3 kommentarer :

  1. Så gott! Gillar både wokat och fisk & skaldjur!

    SvaraRadera
  2. Wow, vad det ser gott ut, jag blir riktigt hungrig!

    SvaraRadera
  3. Åhå, det där är min typ av mat :) Jösses så gott!

    SvaraRadera