onsdag 31 mars 2010

Kyckling med röd pesto och pasta


Igår gjorde sambon en god pastarätt efter att ha använt en röd tomatpesto som jag gjorde häromdagen i såsen. Har man peston klar så är det här en väldigt snabblagad vardagsrätt och man kan naturligtvis använda vanlig grön pesto också.

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
4 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1½ msk kycklingfond
ca 4 msk röd pesto
salt och peppar

Dela kycklingfileérna i större bitar, bryn ihop med hackad gul lök i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädden, fonden och peston. Låt småputtra tills kycklingen är klar.

Servera ihop med spaghetti eller någon annan pasta, klicka gärna över lite extra pesto och några kalamataoliver.

3 kommentarer :

  1. Ser jättegott ut! Röd pesto har jag aldrig provat till kyckling men det ska jag göra nu ;-)

    SvaraRadera
  2. Det såg supergott ut!

    SvaraRadera
  3. Det ser gott ut och nåt likande brukar vi göra på ugnbakad lax med röd pesto, blir himla gott!

    SvaraRadera