Igår gjorde sambon en god pastarätt efter att ha använt en röd tomatpesto som jag gjorde häromdagen i såsen. Har man peston klar så är det här en väldigt snabblagad vardagsrätt och man kan naturligtvis använda vanlig grön pesto också.
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
4 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1½ msk kycklingfond
ca 4 msk röd pesto
salt och peppar
Dela kycklingfileérna i större bitar, bryn ihop med hackad gul lök i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädden, fonden och peston. Låt småputtra tills kycklingen är klar.
Servera ihop med spaghetti eller någon annan pasta, klicka gärna över lite extra pesto och några kalamataoliver.
Ser jättegott ut! Röd pesto har jag aldrig provat till kyckling men det ska jag göra nu ;-)
SvaraRaderaDet såg supergott ut!
SvaraRaderaDet ser gott ut och nåt likande brukar vi göra på ugnbakad lax med röd pesto, blir himla gott!
SvaraRadera