måndag 29 mars 2010

Fiskgratäng med torsk och räkor


Fick tag i riktigt fin torsk häromdagen som vi gjorde en kanongod fiskgratäng av. Väldigt enkel att tillaga, på med kryddor, häll över en god sås och in i ugnen. Smaksättningen kan ju varieras i det oändliga men idag valde jag citron och dill.

Ingredienser:
ca 700 g torskfilé
lite skalade räkor
1 knippe dill
ca 3 dl matlagningsgrädde
½ dl philadelphiaost
1 msk fiskfond
rivet skal från en citron
saften från ½ citron
kryddblandningen "Fiskelycka" ifrån Änga Gård
flingsalt
svartpeppar
körsbärstomater



Börja med att dela torsken i mindre bitar och lägg dom i en ugnsform. Salta och krydda, jag använde mig av kryddblandningen "Fiskelycka" som består av dillspetsar, citronpeppar, basilika, dragon och örter.

Dela några körsbärstomater på mitten och lägg över fisken.



Blanda ihop matlagningsgrädde, philadelphiaost, hackad dill, salt, peppar, rivet skal från citron, citronsaften och fiskfond i en skål. Häll blandningen över torsken. In i ugnen på 200 grader i 25 minuter.


Fördela räkorna över gratängen.

Servera ihop med kokt potatis och någon god grönsak, tex kokt broccoli.

6 kommentarer :

  1. Denna vackra fiskrätt kommer att stå på mitt matbord till helgen! Mums:) Ha en fin kväll! Kram Ronja

    SvaraRadera
  2. Jag tycker absolut du ska testa denna Ronja, lycka till!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tack för kommentaren på min blogg!
    Vilken tur att jag hittade hit! En massa bra tips och idéer bjuder du på!
    Fiskreceptet ovan ska jag absolut testa! jag som alltid klagar över att jag inte kan laga till god fisk! Perfekt!
    Tack!

    Ha en fin dag!
    Kram Nadja

    SvaraRadera
  4. Det är ju så förbenat gott med just torsk! Detta ser gott ut, bara jag får peta bort räkorna lite... ;-)

    SvaraRadera
  5. Gratängen ser urgod ut! Jättefina räkor (färska, misstänker jag?) och vårfräscha smaker med citron och dill.
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera
  6. Gott, det ska jag absolut testa :D

    SvaraRadera