söndag 14 mars 2010

Chokladmousse med hallon


Vårat fredagsmys bestod av chokladmousse med hallon. Chokladmousse är riktigt gott men också väldigt mastigt. Oj så mätt man blir! Det finns ju massor av sätt att smaksätta sin mousse men jag valde att göra det enkelt.

Ingredienser till 5 portioner:
4 äggulor
4 msk socker
4 dl vispgrädde
250 g mörk choklad (jag använde mig av 56% choklad)

Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Vispa äggulorna ihop med sockret pösigt. Vispa grädden.

Blanda den smälta chokladen med äggulorna och sockret och tillsätt grädden lite i taget. Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst en timme. Garnera med tex hallon. Mums så smaskigt!

8 kommentarer :

  1. Chokladmousse är en av mina favoritefterätter. Jag brukar blanda vispad äggvita i min mousse också så blir den härligt fluffig.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående talare!

    Chokladmousse är min absolut favoritefterrätt och gärna lite bär till!

    SvaraRadera
  3. Gud så gott! Hoppas du haft en bra helg :)

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott. Det här gillar jag, en blogg med massor av recept. Vad kul att du tittade in till mig.
    Kram Anne

    SvaraRadera
  5. Stjärnor och champangne, tack för titten!

    SvaraRadera
  6. Choklad o hallon går alltid hem. Det är gott med mouse. Men nu var det ett tag sen. Bra att man blir påminnen så här på bloggar :)

    SvaraRadera
  7. En klar favorit! Chokladmousse går alltid hem! :)

    SvaraRadera