måndag 1 februari 2010

Kyckling i citronsås med dill


Igår så gjorde jag ytterligare en maträtt ifrån Coop´s senaste matfolder "Helt ny Husman". Denna gången blev det en kycklingrätt. Under tiden jag gjorde den så tänkte jag att det här blir en otroligt färglös rätt, en helt vit sås......men sedan när dillen kom i så blev det lite bättre. Men smaken....den var väldigt god, citronen var det man kände mest, en god och söt/syrlig rätt som dom flesta barnen nog kommer tycka är jättegod!!

Ingredienser för 4 pers:
600 g kycklingfilé
1 msk smör + 1 msk olja
1 tsk salt
½ kryddmått svartpeppar
10 st små rödlökar
2 dl matlagningsgrädde
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning (jag använde hemgjord kycklingfond)
skalet och saften av en citron
2 msk socker
majsena
1 dl hackad dill

Skär kycklingen i rätt så stora bitar. Bryn i smör och olja. Salta och peppra. Tillsätt sedan rödlökarna, bryn i ca 5 min. Häll över i en gryta.

Häll i vatten, hönsbuljong, grädde, rivet citronskal + saft och socker i stekpannan och koka upp. Red såsen till lämplig konsistens med majsenamjöl och häll över kycklingen i grytan. Låt småputtra ca 15 min. Lägg i den hackade dillen. Smaka ev av med salt och peppar.

Servera med ris och en god sallad!!

1 kommentar :

  1. Intressant med dill till kyckling! Låter gott!!

    SvaraRadera