Visste du att det ikväll är Parmigiano Reggiano Night? Över hela Italien och i delar av Europa så firas ikväll parmesanosten genom att man samlar hela familjen och släkten, umgås och äter massor av parmesanost 😀 Visst låter det härligt!
Vi äter rätt så mycket parmesanost i vår familj, barnen älskar det! Gillar du parmesanost?
Äkta och godkänd parmesanost får beteckningen DOP Di Origine Protetta och det finns tydliga bestämmelser hur en parmesanost ska tillverkas och var och det finns till och med ett parmesanostkonsortiet. De har en hemsida där du kan läsa massa kul information om osten, hur den tillverkas osv.
Nu vet du vad du ska äta ikväll!
Recepttips: Jag använder mycket parmesanost i min mat och tänkte tipsa dig om en väldigt god parmesan- och basilikasill som passar utmärkt nu när julen är på intågande. Testa gärna den!
Vi äter rätt så mycket parmesanost i vår familj, barnen älskar det! Gillar du parmesanost?
Äkta och godkänd parmesanost får beteckningen DOP Di Origine Protetta och det finns tydliga bestämmelser hur en parmesanost ska tillverkas och var och det finns till och med ett parmesanostkonsortiet. De har en hemsida där du kan läsa massa kul information om osten, hur den tillverkas osv.
Nu vet du vad du ska äta ikväll!
Recepttips: Jag använder mycket parmesanost i min mat och tänkte tipsa dig om en väldigt god parmesan- och basilikasill som passar utmärkt nu när julen är på intågande. Testa gärna den!
Kommentarer
Skicka en kommentar