Gjorde en så himla god köttfärsgratäng idag! Krämig och god, inget för den fettskrämda 😉 Receptet hittade jag hos Kostdoktorn (som skriver om LCHF) men ändrade lite här och där för att passa mina smaker. Serverade den med en enkel sallad vilket räckte gott och väl, den här gratängen är mättande.
Bryn färsen tillsammans med hackad bacon till det får fin färg. Tillsätt tomatpurén och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt övriga ingredienser förutom den rivna mozzarellan. Låt puttra en stund.
Vispa ihop ägg och vispgrädde.
Häll färsen i en ugnsform, över med äggstanningen och den rivna mozzarellan.
In i ugnen på 200 grader ca 20 min.
Servera med en enkel grönsallad.
Ingredienser
1 1/5 kg blandfärs
smör
1 pkt bacon
5 msk tomatpuré
1 pkt krossade tomater
2 msk kräm av soltorkade tomater
1 msk herbes de provence paste
3 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
lite hackad färsk persilja
salt och peppar
riven mozzarella
Äggstanning
5 ägg
6 dl vispgrädde
Bryn färsen tillsammans med hackad bacon till det får fin färg. Tillsätt tomatpurén och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt övriga ingredienser förutom den rivna mozzarellan. Låt puttra en stund.
Vispa ihop ägg och vispgrädde.
Häll färsen i en ugnsform, över med äggstanningen och den rivna mozzarellan.
In i ugnen på 200 grader ca 20 min.
Servera med en enkel grönsallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar