Den här rätten tröttnar jag aldrig på, har tipsat er om den tidigare men den är så bra så här kommer den igen ;-) Den är väldigt snabblagad eftersom jag använde mig av färdiggrillad kyckling men du kan förstås ta färsk kyckling också. Häng med!
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg spenaten i botten på en ugnsform. Skiva upp alla grönsaker och stek i smör och kokosolja några minuter. Lägg sedan grönsakerna över spenaten.
Rensa kycklingen och lägg allt kycklingkött över grönsakerna. Skär upp mangon i bitar och fördela över kycklingen.
Värm upp kokosmjölk, creme fraiche, sambal, paprikapulver, curry, salt och peppar i en kastrull. Häll över kycklingen, in i ugnen ca 20 min.
Servera med blomkålsris. Enklaste sättet att göra blomkålsris är att riva den på ett rivjärn, lägg i en skål, in i micron 2 min, ta ut blanda runt och salta, in igen i 1 min. Klart!
Ingredienser
en grillad kyckling (el färsk men lägg då på 5-10 min i ugnen)
en liten påse färsk spenat
en stor röd paprika
en halv squash
en bukett broccoli
ett gäng färska champinjooner
ett pkt kokosmjölk, 4 dl
1 tsk sambal oelek
1 dl creme fraiche
en hel färsk mango
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
salt och peppar
Rensa kycklingen och lägg allt kycklingkött över grönsakerna. Skär upp mangon i bitar och fördela över kycklingen.
Värm upp kokosmjölk, creme fraiche, sambal, paprikapulver, curry, salt och peppar i en kastrull. Häll över kycklingen, in i ugnen ca 20 min.
Servera med blomkålsris. Enklaste sättet att göra blomkålsris är att riva den på ett rivjärn, lägg i en skål, in i micron 2 min, ta ut blanda runt och salta, in igen i 1 min. Klart!
åhh vad gott det ser ut ska defenetift testa någon dag att laga rätten
SvaraRaderaJa, gör det, den är supergod ;-)
Radera