Födelsedagsbarnet! |
Laxen blev så himla god så det receptet vill jag dela med mig av ;-)
Ingredienser
en hel bit laxsida
olivolja
rubbing av något slag (jag använde en algkrydda ifrån Kåseberga rökeri, mycket god!)
salt och peppar
hackad färsk dill
Droppa lite olivolja över laxen och smeta in. Krydda med valfri rubbing, salt, peppar och dill och låt gärna stå i kylen några timmar.
Förbered grillen för indirekt grillning. Försök hålla runt 125 grader. Lägg laxen på indirekt värme, i med en termometer och häll rökspån på glöden, jag använde pecan, ungefär en näve. På med locket och försök få ner värmen genom att mixtra med ventilerna. Laxen ska upp i 48-50 grader, inte mer. Tog för mig ca 35 min. Laxen fick fin rökfärg och smakade helt perfekt!
Idag har vi varit en sväng nere i Frihamnen här i Göteborg för att kolla in alla Volvo Ocean race båtarna som gick i mål idag strax efter lunch. Riktigt häftiga båtar! På lördag är det Indoor race vilket vi ska kolla in, blir nog folkfest :-)
"Tjejbåten" SCA :-) |
Och så våra läckra bilar såklart! |
Kommentarer
Skicka en kommentar