Kallt och regn har vi i Göteborg idag, trist och mörkt men om 4 veckor vänder det ;-) Julen är ju snart här, snart dags att ta fram adventsljusstakar och adventsstjärnor. På tal om adventsstjärna, hittade en med leopardmönster häromdagen....måste ha! Skitfräck och skulle passa perfekt i dotterns rum ;-)
Lite het mat passar väl så här i höstkylan. Den här woken kan ju varieras med det man har hemma, kyckling, lax eller kött, ta de grönsakerna du har. Kryddningen däremot kör jag nästan jämt samma och då blir det så här:
Börja med att skära upp köttet och grönsakerna i mindre bitar. Jag brukar förkoka broccolin och blomkålen i någon minut. Hacka vitlökarna och chilin smått.
Börja med att fräsa på köttet i lite kokosolja (kan göras i en vanlig stekpanna). Salta och peppra.
Smält kokosfettet i en wok och fräs på vitlöken, currypasstan och chilin. Tillsätt övriga ingredienser i omgångar och woka tills de mjuknat lite. Tillsätt köttet och limebladen.
För allt åt sidorna så det blir som ett hål i mitten. Här tillsätter du allt flytande, avsluta med kokosmjölken. När du ser att det bubblar upp så kan du röra ut det med grönsakerna och köttet. Låt koka några minuter. I slutet kan du tillsätta cashewnötter om så önskas :-) Servera och njut!
Lite het mat passar väl så här i höstkylan. Den här woken kan ju varieras med det man har hemma, kyckling, lax eller kött, ta de grönsakerna du har. Kryddningen däremot kör jag nästan jämt samma och då blir det så här:
Ingredienser
1 pkt fläskytterfilé
salt och peppar
1 st färsk broccoli
½ blomkålshuvud
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk (eller mer) röd currypasta
några droppar sesamolja
1 msk oystersås
lite fisksås
2 limeblad
1 pkt krämig kokosmjölk från Santa Maria
det krämiga från en vanlig kokosmjölk
kokosolja
ev cashewnötter eller jordnötter
Börja med att skära upp köttet och grönsakerna i mindre bitar. Jag brukar förkoka broccolin och blomkålen i någon minut. Hacka vitlökarna och chilin smått.
Börja med att fräsa på köttet i lite kokosolja (kan göras i en vanlig stekpanna). Salta och peppra.
Smält kokosfettet i en wok och fräs på vitlöken, currypasstan och chilin. Tillsätt övriga ingredienser i omgångar och woka tills de mjuknat lite. Tillsätt köttet och limebladen.
För allt åt sidorna så det blir som ett hål i mitten. Här tillsätter du allt flytande, avsluta med kokosmjölken. När du ser att det bubblar upp så kan du röra ut det med grönsakerna och köttet. Låt koka några minuter. I slutet kan du tillsätta cashewnötter om så önskas :-) Servera och njut!
Ser jättesmarrigt ut!
SvaraRaderaÅhh det här lät jättegott tror att jag ska pröva detta imorgon då jag äntligen har lite tid att fixa i köket :)
SvaraRaderaSå gott det ser ut med en massa färgglada grönsaker!
SvaraRaderaEn leopardmönstrad julstjärna - skulle passa hos mig också.
Javisst ser det genast mycket fräschare ut med färgglada grönsaker!
RaderaGott det ser ut, tyvärr gillar inte resten av familjen kokosmjölk.
SvaraRaderaAj då Madelein, det som är så gott!
Radera