Skål och glad midsommar! Hade på mig min nyinköpta Amanda tunika från Love Forever, älskar den! Mitt nya favvomärke ;-) |
Tillbaka till lunchen..... Jag som inte skulle köra båten fick börja med att testa snapsarna ;-). Har testat Snälleröds snapsar förut. Himla käckt med sådana här småflaskor tycker jag, då kan man få testa flera smaker och dessutom är de ekologiska, jättebra! Vinet som vi drack var Las Moras, som jag sagt tidigare, jättegott och passar till det mesta :-)
Den gravade laxen jag gjorde var exakt samma som jag hade häromdagen till Grönare högtider, flädergravad lax. Den var ju så himla god så jag var tvungen att göra den igen. Receptet hittar du HÄR.
Jag gjorde bara en egen sill i år. Resten köpte vi i affären. Sambon gillar Abba´s bäst, han nöjer sig med fransk löksill men jag valde att testa årets smak Lime och Ingefära och Brännvinssill också. Goda allihopa!
Ingredienser sill med kräm av soltorkade tomater
1 burk 5-min sill
1½ dl majonäs
1½ dl creme fraiche
1 stor msk kräm av soltorkade tomater
rivet skal av ½ citron
salt och peppar
Häll av sillen. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål. Tillsätt sillen och rör runt. Låt stå i kylen över natten.
Grillningen på kvällen blev en riktig höjdarmiddag om jag får säga det själv ;-) Återkommer till den!
Kommentarer
Skicka en kommentar