Ja, vad gjorde vi med dom nyfångade makrillarna...? Jo, vi körde på ett säkert kort och la dom i stekpannan ;-) Filéeade upp dom och stekte i smör med salt, peppar och pressad citronsaft. Till detta blev det kokt färskpotatis, en god dillsås och en sallad. Enkelt och såååå gott!!
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör runt. Häll i mjölken, grädden och creme fraichen. Krydda med kryddorna, riv i citronskal och häll i den hackade dillen. Lägg i en klick smör det allra sista.
Idag blir det storhandling inför den kommande kalashelgen. Barnkalas på lördag och vuxenkalas på söndag, pust :-) men det är ju kul också såklart! På söndag så blir det italiensk buffé med recept ur Zeta´s broschyr "Mat för minglare", hittade massor med goda recept där. Alltid lika kul att bjuda på mat som man aldrig tillagat förut. Ha en go dag!
Ingredienser dillsås
ca 2 msk smör
1½ msk vetemjöl
ca ½ dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
ca 1 dl creme fraiche
1 dl hackad dill
rivet skal av ½ citron
flingsalt
svartpeppar
en klick smör
1½ msk vetemjöl
ca ½ dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
ca 1 dl creme fraiche
1 dl hackad dill
rivet skal av ½ citron
flingsalt
svartpeppar
en klick smör
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör runt. Häll i mjölken, grädden och creme fraichen. Krydda med kryddorna, riv i citronskal och häll i den hackade dillen. Lägg i en klick smör det allra sista.
Idag blir det storhandling inför den kommande kalashelgen. Barnkalas på lördag och vuxenkalas på söndag, pust :-) men det är ju kul också såklart! På söndag så blir det italiensk buffé med recept ur Zeta´s broschyr "Mat för minglare", hittade massor med goda recept där. Alltid lika kul att bjuda på mat som man aldrig tillagat förut. Ha en go dag!
Kommentarer
Skicka en kommentar