Gjorde ett av mina favoritbröd häromdagen. Har bloggat om det tidigare men det är så otroligt gott så jag vill tipsa er om det igen ;-)
Det går ju att variera med olika nötter, man kan ha i torkad frukt, yoghurt istället för filmjölk osv. Bara till att röra ihop alla ingredienserna och sedan i en form och in i ugnen. Perfekt när man inte har tid med jäsning osv. Bikarbonatet har man i istället för jäst. När bikarbonatet blandas med en syra (filmjölken) så jäser brödet.
Till ett bröd behövs:
6 dl grahamsmjöl
½ dl rågkross
½dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl hackad mandel
½ dl hackade valnötter
½ dl hackade hasselnötter
1½-2 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö i lite grahamsmjöl. Hacka nötterna.
Min nöthackare från 70-talet fungerar utmärkt ;-) |
Blanda alla ingredienserna utan pumpafröna i en skål. Häll smeten i formen och strö över pumpafröna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.
SÅ GOTT BRÖD
SvaraRadera