Fick till en riktigt härlig pastasås i lördags. Hade en påse med kantareller kvar i frysen ifrån höstens skörd och med lite philadelphiaost och creme fraiche så blev det jättegott!
Ingredienser:
2 st fläskfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche
½ burk philadelphiost
2 dl matlagningsgrädde
10 st soltorkade tomater
kantareller ca 3 dl stekta
1½ msk kalvfond
3 msk tomatpuré
flingsalt och svartpeppar
olivolja att steka i
smör att steka i
Hacka den gula löken. Fräs kantarellerna i smör i en separat stekpanna, salta och peppra. Fräs den gula löken i olivolja i en annan panna. Tillsätt fläskfilén i bitar, salta och peppra. Bryn några minuter, tillsätt kantarellerna och soltorkade tomater i bitar. Häll över creme fraiche, philadelphiaosten och matlagningsgrädden. Tillsätt fonden och tomatpurén. Riv över vitlöken. Låt puttra under tiden du kokar spaghettin.
Servera med riven parmesanost och ett glas rött vin!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaUnderbart med kantareller i pastasås! Åh, jag kan längta efter smörstekta katareller ibland, bara att smörja sig med tålamod och invänta nästa säsong!
SvaraRaderaTycker maten ser jättegod ut och hade blivit överlycklig att bli serverad denna och många andra av din maträtter:)
Kantareller, soltorkade tomater och philadelfia! Det kan inte bli bättre! Ser jättegott ut, helt klart! Ha en fin dag!
SvaraRaderaMaträtten ser fantastisk god ut, jag älskar samtliga ingredienser så det blir nog till att prova.
SvaraRaderaHelt klart min typ av sås/gryta! Smarrigt!
SvaraRaderaJag är lite kinkig med fläskkött, men när man ser något sånt här gott lutar det definitivt mot att åter lägga vantarna på en fin fläskfilé!
SvaraRaderaHälsar fröken Dill
Måste bara berätta att jag gjorde denna maträtt igår och det blev sååååå gott!! Tack för tipset.
SvaraRaderaJennie, vad kul att det blev gott och att du tyckte om det!
SvaraRadera