Vårat fredagsmys igår blev chokladfondant. Det var första gången jag gjorde det och det blev faktiskt väldigt lyckat (bilden blev dock mindre lyckad). Till fondanten serverades det vaniljglass och hallon. Mycket god kombo som gick hem hos allihopa :-)
Ingredienser för 7 st:
100 g smör
1 dl socker
2 st ägg
2 st äggulor
100 g choklad
40 g vetemjöl
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Vispa socker och smör och tillsätt sedan dom hela äggen, ett i taget. Tillsätt sedan dom båda äggulorna. Häll i chokladen och vetemjölet och rör runt till en fin smet.
Fyll smörade formar som du har pudrat med kakao, fyll inte ända upp för då rinner dom över. In i ugnen på 200 grader ca 8-10 min. Den ska vara rinnig i mitten, då är den perfekt!
Frågan är om chokladfondant inte kvalar in som en av de godaste efterätterna?
SvaraRaderaTror fröken Dill
Hej!
SvaraRaderaVilken underbar mat blogg jag ramlade in på ifrån Solfyllda Segel! Det var namnet "Torslanda" som väckte min nyfikenhet eftersom det inte ligger så långt bort:)
Här finns massor att läsa och inspireras av - skall sätta mej i lugn och ro och göra detta nu. Choklad fondanten ser ljuvlig ut liksom wok laxen i tidigare inlägg.
Tack för titten!
Mvh Camilla på Holm
Ser verkligen gott ut och det borde jag också prova! :-)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTack för titten hos mig som gjorde att jag (och några till ;-)) hittade hit. Mycket smaskens du visar.
Jag är rejält sugen på att börja så men trädgården är under rekonstruktion så det är bara att vänta.
Vi har vår båt vid Mossholmen och där börjar isen ge vika men det dröjer fortfarande ett tag.
Kram Therése
Ser supersmarrigt ut! Choklad och hallon är en fin kombination :)
SvaraRaderaHur perfekt såg inte den ut då och skulle slukas fort här hemma. Har provat att göra fondant en gång men hade nog inne min lite för länge då den blev mer som varm chokladpudding. Borde kanske prova ditt recept istället.
SvaraRaderaHa en bra söndag!
Den ser verkligen jättegod ut! Har inte vågat mig på fondant ännu, men nu måste jag snart testa. Såå gott!
SvaraRaderaÅh, verkar ju ljuvlig och för en gångs skull superenkel för att vara chokladfondant. Måste göras nån gång! :)
SvaraRadera