Dagens middag bestod idag av fläskfilé i kantarellsås och ris. Kantarellerna plockade vi själva i början av hösten och fryste in. Det går förstås också bra att använda champinjoner.
Ingredienser:
1 st fläskfilé
1 gul eller röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
kantareller ca 2-3 dl
ca 2 msk soja
2 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
ca 2 msk kalvfond
salt och peppar
örtagårdskrydda
smör att steka i
Trimma och skiva fläskfilén. Hacka löken och stek i smör ihop med kantarellerna. Tillsätt fläskfilén och bryn tills den fått färg. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt resten av ingredienserna. Servera ihop med basmatiris och någon grönsak tex kokta ärtor.
Åh gud vad gott!!
SvaraRaderaSå fantastiskt gott det ser ut och låter, sån där mat är Helena-mat :P
SvaraRaderaMmm, låter himla mumsigt.
SvaraRadera