tag:blogger.com,1999:blog-2608594922566668783.post3728343605192358034..comments2024-02-25T14:06:05.612+01:00Comments on Mat och odla: Tävling - vinn färska kryddor på tub från Santa MariaMartinahttp://www.blogger.com/profile/05169066540084563675noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2608594922566668783.post-15884157843312425782017-05-01T00:18:53.391+02:002017-05-01T00:18:53.391+02:00Herbes de Provence, och jag gör:
Helstekt kycklin...Herbes de Provence, och jag gör:<br /><br />Helstekt kyckling med mycket smak<br /><br />Fyll kycklingen med: <br />1/2 röd och 1/2 gul hackad paprika<br />1/2 hackad gul lök<br />3 hackade vitlöksklyftor <br />2 msk Santa Maria Herbes de Provence<br />1/2 hackad ekologisk citron (skalet också)<br />1 liten hackad tomat<br /><br />Jag gnider in kycklingen med ytterligare 2 msk örtpasta + salt och peppar. Ugnsstek i ca 1 timme eller tills köttsaften är klar. Servera med ris med rostade hasselnötter och en grönsallad.<br /><br />Hälsningar<br />Paola<br /><br />paola.allegrini@ymail.com<br /><br />Följer på fb som Paola Allegrini<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2608594922566668783.post-74978727068078717632017-04-30T21:46:42.502+02:002017-04-30T21:46:42.502+02:00Världens enklaste såsrecept till grillen eller kor...Världens enklaste såsrecept till grillen eller korven eller vad ni vill.<br /><br />1 burk creme fraiche i den fetthalt man själv vill<br />riven vitlök, eller vitlök på tub nu då. Perfekt!!!<br />salt och svartpeppar<br /><br />Detta äter vi flera gånger i veckan sommartid. Jättegott till klyftpotatis i ugn.<br /><br />Och jag följer såklart på facebook.<br /><br />Annika Andersson<br />annkina@gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2608594922566668783.post-9461094930269964232017-04-30T20:40:17.400+02:002017-04-30T20:40:17.400+02:00Pasta med champinjoner
300 g pastaskruvar
2 l vatt...Pasta med champinjoner<br />300 g pastaskruvar<br />2 l vatten<br />1 msk salt<br />1 gul lök<br />250 g champinjoner<br />1 msk olivolja<br />1-2 tsk Carlic Paste<br />1 burk creme fraiche<br /><br />Koka pasta. Hacka lök och dela champinjoner, stek i olja. Tillsätt Carlic Paste. Blanda ihop tillsammans med creme fraiche och lite salt. Värm upp.<br /><br />Anle@hotmail.se AnneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2608594922566668783.post-50207399604442122892017-04-30T11:54:30.747+02:002017-04-30T11:54:30.747+02:00Garlicpaste
Pasta med krämig skaldjurssås
Valfri ...Garlicpaste<br /><br />Pasta med krämig skaldjurssås<br />Valfri pasta<br />Skaldjurssås:<br />1 röd chilipeppar<br />2 msk vitlökspasta<br />2 msk olivolja<br />100 g haricots verts<br />1 dl soltorkade tomater<br />200 g kräftstjärtar<br />100 g räkor <br />1 msk hackad dill<br />100 g philadelphiaost<br />2 dl riven parmesanost<br />2 dl crème fraiche<br />salt<br />vitpeppar<br />Servera med:<br />parmesanost¨<br />Koka pastan och låt rinna av i ett durkslag. <br />Skaldjurssås: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i en stekpanna med olja, tills löken börjar ta färg. Dela bönorna på mitten och tillsätt dem till pannan och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt tomater, kräftstjärtar, räkor, dill, philadelphiaost, parmesanost och crème fraiche. Rör om och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Servera med riven parmesanost.<br />Lena<br />lenasu62@gmail.comlena_pedagoghttps://www.blogger.com/profile/07933646176971918240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2608594922566668783.post-55479654962007007092017-04-29T21:54:58.680+02:002017-04-29T21:54:58.680+02:00Åh dill! Jag skulle baka en ansjovispaj med dill. ...Åh dill! Jag skulle baka en ansjovispaj med dill. Mums! <br /><br />Mvh<br />Amanda Bach <br />Amanda.b90@hotmail.comAnonymousnoreply@blogger.com