Om du som jag älskar avocado så kommer du älska den här såsen. För tillfället så äter jag både ägg- och mjölkfritt (ska berätta mer om det senare) och då är det inte superenkelt att få ihop en sås till maten. I den här såsen har jag använt kokosgrädde vilket blev väldigt gott och gjorde den väldigt krämig. Den är smaksatt med vitlök men tänk på att inte ta för mycket då det lätt blir starkt i en sådan här liten skål.
Mixa ihop allt i en mixer så det blir slätt och fint, helst inga klumpar. Servera till tex en bit grillat kött eller kyckling eller använd som dippsås och dippa grönsaker.
Ett tips när du ska köpa avocado är att hålla utkik efter dem som är från Spanien. Jag har upptäckt att de som är från tex Peru inte alls är lika goda och framför allt är det inte lika bra kvalitet, oftast bruna eller trådiga. De från Spanien däremot är så gott som alltid perfekta. Har inget svar på varför det är så men det kanske har att göra med avståndet?
Ingredienser
2 mogna avocado
1 dl kokosgrädde (viktigt att det är grädde och inte kokosmjölk)
lite havssalt
en halv stor vitlöksklyfta
Mixa ihop allt i en mixer så det blir slätt och fint, helst inga klumpar. Servera till tex en bit grillat kött eller kyckling eller använd som dippsås och dippa grönsaker.
Ett tips när du ska köpa avocado är att hålla utkik efter dem som är från Spanien. Jag har upptäckt att de som är från tex Peru inte alls är lika goda och framför allt är det inte lika bra kvalitet, oftast bruna eller trådiga. De från Spanien däremot är så gott som alltid perfekta. Har inget svar på varför det är så men det kanske har att göra med avståndet?
Kommentarer
Skicka en kommentar