Brysselkål hör väl julen till eller vad tycker ni? Ja, även grönkål och rödkål tycker jag. Den här ljumna salladen innehåller alla tre sorterna + härligt knastriga granatäpplekärnor och även färsk spenat. Kan nog vara ett fräscht tillbehör på julbordet!
Brysselkål var ingen favorit när jag var yngre men nu älskar jag den. Har många olika recept med brysselkål bland annat den här rätten som är smaksatt med worcestershiresås. Brysselkålsgratäng är också fantastiskt gott.
Brysselkål är ju förstås väldigt nyttigt, rik på B6, C-vitamin, folsyra och järn.
Rensa brysselkålen och dela på mitten. Strimla den andra kålen. Bryn på brysselkålen i smör i en stekpanna, stek tills den har mjuknat något. Tillsätt den andra kålen och blanda runt. Tillsätt spenaten och alla smaksättare. Blanda runt och låt mjukna något.
Jag serverade salladen med ugnslagad fläskfilé.
Brysselkål var ingen favorit när jag var yngre men nu älskar jag den. Har många olika recept med brysselkål bland annat den här rätten som är smaksatt med worcestershiresås. Brysselkålsgratäng är också fantastiskt gott.
Brysselkål är ju förstås väldigt nyttigt, rik på B6, C-vitamin, folsyra och järn.
Ingredienser
ett nät brysselkål
ett halvt huvud rödkål
några blad grönkål
en näve färsk spenat
granatäpplekärnor
salt och peppar
1 msk balsamvinäger
en nypa kanel
en nypa ingefära
smör och olivolja
Rensa brysselkålen och dela på mitten. Strimla den andra kålen. Bryn på brysselkålen i smör i en stekpanna, stek tills den har mjuknat något. Tillsätt den andra kålen och blanda runt. Tillsätt spenaten och alla smaksättare. Blanda runt och låt mjukna något.
Jag serverade salladen med ugnslagad fläskfilé.
Kommentarer
Skicka en kommentar