Pumpornas tid är ju nu så passa på att testa alla goda pumpor som finns i butikerna. En pumpa som jag varit nyfiken på är spaghettipumpan eftersom man kan använda den som substitut för spaghetti, ris el liknande. Man "river" nämligen köttet med en gaffel och som du ser på bilderna nedan så blir det som spaghetti, formen alltså, därav namnet: spaghettipumpa ;-)
Superenkelt att tillaga också. Dela pumpan på hälften. Bli inte orolig om det är trögt att skära, den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna, pensla med olivolja, salta och peppra och lägg sedan med snittsidan ner på en ugnsplåt. Kör i 200 grader i ca 40 min el längre om du har stor pumpa, min låg på 1 kg.
Ta ut och låt svalna litegrann så den blir hanterbar. Dra sedan med en gaffel så det bildas "spaghetti".
Ringla över lite olja innan servering och salta med flingsalt. En jättegod pumpa tyckte jag!
Pumpa är riktigt nyttigt. Låg i kalorier och kolhydrater. Innehåller massor av nyttigheter bland annat folsyra, c-vitamin, kalium, vitamin A och folat.
Superenkelt att tillaga också. Dela pumpan på hälften. Bli inte orolig om det är trögt att skära, den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna, pensla med olivolja, salta och peppra och lägg sedan med snittsidan ner på en ugnsplåt. Kör i 200 grader i ca 40 min el längre om du har stor pumpa, min låg på 1 kg.
Ta ut och låt svalna litegrann så den blir hanterbar. Dra sedan med en gaffel så det bildas "spaghetti".
Ringla över lite olja innan servering och salta med flingsalt. En jättegod pumpa tyckte jag!
Pumpa är riktigt nyttigt. Låg i kalorier och kolhydrater. Innehåller massor av nyttigheter bland annat folsyra, c-vitamin, kalium, vitamin A och folat.
Kommentarer
Skicka en kommentar