Butternut squashsoppa med bacon

I dessa Halloween-tider så ska man såklart äta pumpa! Älskar pumpa och då framförallt butternut squash. Den är söt och god, påminner lite om sötpotatis. Samma färg har de ju också. Jag gjorde en soppa på min butternut squash, eller halva i alla fall, räckte till 2 portioner för lunch. Mycket smak i den här soppan och se till att välja ett riktigt gott och salt bacon, det gör halva soppan tycker jag.

butternut squash soppa


Ingredienser
1/2 butternut squash
en gul lök
1/4 pkt bacon
en halv röd stor paprika
timjan
salt och peppar
olivolja
4 dl buljong (ekologisk)
bacon til toppingen

Börja med att skala och skär pumpan i mindre bitar, ca 2 cm. Lägg på en ugnsplåt tillsammans med gul lök, paprika och bacon som du också skär i mindre bitar. Ringla över olivolja, krydda med timjan, salt och peppar. Kör ca 25 min i ugnen på 200 grader.

Häll över i en kastrull, fräs på någon minut. Häll över buljongen och mixa ihop med en stavmixer. Låt koka ihop några minuter.

Stek på baconet som du ska ha som topping, 2 bitar räcker. Låt svalna lite och skär sedan i små bitar. Häll upp soppan i en skål och toppa med baconet.

Härlig färg!

pumpasoppa

Kommentarer