Vilket väder vi hade igår lördag. Var det sista varma dagen för i år kanske? Troligtvis så var det så. Nu ser vi fram emot sensommaren och hösten, det är också mysigt.
Vi fortsätter förstås att grilla även om vädret blir sämre, eller hur? ;-) Vill tipsa om de här otroligt goda spetten som jag bloggat om förut, shish kebab, lammfärsspett smaksatta med härliga kryddor och massor av vitlök. Till spetten är det väldigt gott med sötpotatis i ugn och tzatziki.
Det är lite klurigt att grilla färsspett tycker jag, viktigt att man oljar in de rejält och gärna också gallret. Hög värme är det som gäller och sedan inte vända de för snabbt.
Hacka vitlökarna och de färska kryddorna fint. Blanda ihop med övriga ingredienser. Forma till kebab på spett och grilla på hög värme.
Servera med sötpotatisklyftorna och tzatzikin.
Vi fortsätter förstås att grilla även om vädret blir sämre, eller hur? ;-) Vill tipsa om de här otroligt goda spetten som jag bloggat om förut, shish kebab, lammfärsspett smaksatta med härliga kryddor och massor av vitlök. Till spetten är det väldigt gott med sötpotatis i ugn och tzatziki.
Det är lite klurigt att grilla färsspett tycker jag, viktigt att man oljar in de rejält och gärna också gallret. Hög värme är det som gäller och sedan inte vända de för snabbt.
Ingredienser
1 kg lammfärs
3 stora vitlöksklyftor
1 ägg
färsk persilja
några myntablad
rivet skal av en citron
1 tsk spiskummin
1 kryddmått cayennepeppar
salt och peppar
Hacka vitlökarna och de färska kryddorna fint. Blanda ihop med övriga ingredienser. Forma till kebab på spett och grilla på hög värme.
Servera med sötpotatisklyftorna och tzatzikin.
Kommentarer
Skicka en kommentar