I fredags lyxade vi till det med lite pilgrimsmusslor, älskar pilgrimsmusslor, så himla söta och goda! Behövs egentligen inte så mycket smaksättning till pilgrimsmusslor tycker jag eftersom de smakar så mycket i sig själva. Men...något vill man ju ha till och den här gången blev det ett smör med schalottenlök och persilja. Några gånger innan så har jag serverat de med en basilikamajonnäs vilket också är otroligt gott.
Hacka löken och persiljan. Salta och peppra musslorna. Smält smör i en stekpanna och stek musslorna ca 1-2 min per sida, inte för länge, då blir de inte goda.
Ta upp och lägg på varma tallrikar, tillsätt lite mer smör och bryn på löken, lägg i persiljan och häll smöret över musslorna. Servera med ett glas gott vitt vin!
Ingredienser för 2 port
6 pilgrimsmusslor
salt och peppar
smör
lite hackad persilja
en schalottenlök
Hacka löken och persiljan. Salta och peppra musslorna. Smält smör i en stekpanna och stek musslorna ca 1-2 min per sida, inte för länge, då blir de inte goda.
Ta upp och lägg på varma tallrikar, tillsätt lite mer smör och bryn på löken, lägg i persiljan och häll smöret över musslorna. Servera med ett glas gott vitt vin!
Kommentarer
Skicka en kommentar