Kokosbollar är ju så himla gott och jag brukar försöka få lite variation på dem men grunden är alltid nötter och dadlar. Denna gången testade jag att tillsätta en liten annorlunda ingrediens nämligen plommonpulver. Pulvret kommer ifrån Allt gott och där hittar du flera pulver bland annat jordgubbspulver som jag tror kan vara jättegott. De har dessutom massor av härliga kryddblandningar, jag har provat flera stycken av dem så in och kika.
Kör nötterna i en matberedare några varv, tillsätt sedan dadlar, några i taget.
Tillsätt sedan kokosflingor, kakao, vaniljpulver, hasselnötssmör, honung, plommonpulver, flingsalt, havregryn och kokosfett och lite vatten och kör tills det blir en kletig deg.
Gör bollar av degen och rulla i kokosflingor. Ställ in i kylskåpet en stund så de stelnar litegrann. Avnjutes med en kopp kaffe!
Ingredienser
1 dl mandlar
1 dl valnötter
2 dl färska dadlar
1 dl kokosflingor
1/2 dl kakao
1 msk hasselnötssmör (kan uteslutas)
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk plommonpulver
1 dl glutenfria havregryn
en nypa flingsalt
2 msk kokosfett
Kör nötterna i en matberedare några varv, tillsätt sedan dadlar, några i taget.
Tillsätt sedan kokosflingor, kakao, vaniljpulver, hasselnötssmör, honung, plommonpulver, flingsalt, havregryn och kokosfett och lite vatten och kör tills det blir en kletig deg.
Gör bollar av degen och rulla i kokosflingor. Ställ in i kylskåpet en stund så de stelnar litegrann. Avnjutes med en kopp kaffe!
Kommentarer
Skicka en kommentar