Mustig och krämig kycklinggryta

Efter jul och nyår så är vi nu tillbaka i den vanliga matlagningen, rätt så skönt tycker jag. Den här kycklinggrytan blev väldigt god, krämig, smakrik och den är relativt enkel att göra. Du kan givetvis ha i mera grönsaker om du vill det men denna gången valde jag att koka de separat istället, resten av familjen åt pasta till.



Ingredienser
1 pkt kycklinglårfilé
1 pkt kycklingben
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
olja el smör
1 burk krossade tomater
2 dl vispgrädde
1-2 dl creme fraiche
2 msk kräm av soltorkade tomater
ett gäng oliver
ca 2 dl frysta ärtor
1 pkt stora vita bönor
1 msk kalvfond
örtkryddor som tex oregano och timjan
salt och peppar

Börja med att bryna alla kycklingdelar, salta och peppra. Smält smör el olja i en stekgryta, tillsätt gul och vit lök som du först hackat fint. Stek några minuter tills löken mjuknar.

Tillsätt all kyckling + övriga ingredienser. Blanda runt och låt stå och småkoka, gärna flera timmar så blir kycklingen alldeles mör och fin, annars minst 30 min.

Koka grönsaker till, jag hade blomkål och brysselkål.

kycklinggryta

kycklinggryta



Kommentarer