Vi fortsätter väl julrecepten även om den här rätten passar väldigt bra hela hösten/vintern. Kål är ju i säsong just nu och då tycker jag vi ska använda oss av den. Den här salladen gjorde jag till julafton förra året och den blev väldigt uppskattad av familjen och släkten.
I den här salladen har jag flera kålsorter. Du skulle också kunna tillsätta rödkål eller vitkål. Lite svårt att ange exakt mängd av varje, beror på hur många man är. Granatäpplet ger en härlig färg till rätten och det är ju också väldigt gott så klart!
I den här salladen har jag flera kålsorter. Du skulle också kunna tillsätta rödkål eller vitkål. Lite svårt att ange exakt mängd av varje, beror på hur många man är. Granatäpplet ger en härlig färg till rätten och det är ju också väldigt gott så klart!
Ingredienser
grönkål
brysselkål
ett halvt granatäpple
en näve valnötter
några nävar färsk spenat
smör
Dressing
2 msk honung
1 msk dijonsenap
1-2 dl olivolja
salt och peppar
Riv grönkålen från stammen. Rensa brysselkålen och koka lätt i saltat vatten.
Smält smöret i en stekpanna och stek på grönkålen snabbt, den ska inte ta färg utan bara bli lite mjuk.
Lägg upp spenat, grönkål och brysselkål blandat på ett stort fat. Fördela över granatäppelkärnorna och krossade valnötter.
Rör ihop dressingen och ringla över. Färdigt! Supergod och fräsch sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar