Italiensk krämig sill

Redan 1 dec idag! Nu börjar vi med julrecepten tycker jag! 😀 Sill på julbordet är ju ett måste, i alla fall om du frågar mig. Jag har recept på många sillar här på bloggen och nu tänkte jag bjuda på ytterligare ett nämligen en italiensk krämig sill.

5-minuters sill
Alla ingredienser som behövs!

Man kan ju givetvis välja att lägga in sin egen sill vilket jag gjort många gånger eller så använder du dig av sk 5-minuters sill. Himla smidigt! Den ligger redan i en lag och är redo för att smaksättas.

Jag älskar ju medelhavssmaker såsom parmesanost, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Alla dessa smaker finns i denna sillen.

Ingredienser
1 pkt 5-minuters sill 
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk pistagenötter
1 dl riven parmesanost
peppar

Mixa ihop krämen med basilika, vitlök, creme fraiche, majonäs och pistagenötter med en stavmixer.


Skär upp sillen i lagom bitar och blanda ihop med krämen och den rivna osten. Smaksätt med peppar och ev lite salt.

Häll upp i en skål eller i en burk och ställ in i kylen för att vila i 1 dygn innan servering.

inlagd sill

italiensk krämig sill



Kommentarer