Redan 1 dec idag! Nu börjar vi med julrecepten tycker jag! 😀 Sill på julbordet är ju ett måste, i alla fall om du frågar mig. Jag har recept på många sillar här på bloggen och nu tänkte jag bjuda på ytterligare ett nämligen en italiensk krämig sill.
Man kan ju givetvis välja att lägga in sin egen sill vilket jag gjort många gånger eller så använder du dig av sk 5-minuters sill. Himla smidigt! Den ligger redan i en lag och är redo för att smaksättas.
Jag älskar ju medelhavssmaker såsom parmesanost, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Alla dessa smaker finns i denna sillen.
Mixa ihop krämen med basilika, vitlök, creme fraiche, majonäs och pistagenötter med en stavmixer.
Skär upp sillen i lagom bitar och blanda ihop med krämen och den rivna osten. Smaksätt med peppar och ev lite salt.
Häll upp i en skål eller i en burk och ställ in i kylen för att vila i 1 dygn innan servering.
Alla ingredienser som behövs! |
Man kan ju givetvis välja att lägga in sin egen sill vilket jag gjort många gånger eller så använder du dig av sk 5-minuters sill. Himla smidigt! Den ligger redan i en lag och är redo för att smaksättas.
Jag älskar ju medelhavssmaker såsom parmesanost, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Alla dessa smaker finns i denna sillen.
Ingredienser
1 pkt 5-minuters sill
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk pistagenötter
1 dl riven parmesanost
peppar
Mixa ihop krämen med basilika, vitlök, creme fraiche, majonäs och pistagenötter med en stavmixer.
Skär upp sillen i lagom bitar och blanda ihop med krämen och den rivna osten. Smaksätt med peppar och ev lite salt.
Häll upp i en skål eller i en burk och ställ in i kylen för att vila i 1 dygn innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar