Lila, gula och oranga morötter. Gulbeta och polkabeta + sötpotatis. |
Att göra själva chipsen är enkelt. Häll upp rapsoljan eller matolja i en stor kastrull, ca 3 cm högt. Värm till 170 grader. Sänk ner några skivor i taget och fritera i minst 4 minuter. Morötterna blev bra på 4 min men sötpotatisen och rödbetorna körde jag 5 min.
Ta upp ur oljan och lägg på hushållspapper så överflödig olja kan rinna av. Salta väl och om du vill, krydda med lökpulver, då blir det lite smak av grillchips vilket jag tycker är gott!
Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg upp chipsen, i alla fall dom som du tycker behöver bli lite torrare och krispigare. In i ugnen i ca 40 min. Förvara sedan lufttätt, tex om du har en gammal tom chipspåse över, det blir perfekt. Ät och njut!!
Färdiga morots- och sötpotatischips. |
Rödbetschips. Tyvärr så behåller ju inte polkabetan sin fina färg efter friteringen. |
Fredagsmyset är klart! |
mums, så enkelt och nyttigt - och vackert!
SvaraRadera